ZWEMBAD

WARDER

Weersverwachting

Warder
NB: Uw browser (IE 8.0 of ouder) blokkeert dit weerbericht. Bekijk deze pagina met Firefox, Chrome, Opera of IE 9.0 en nieuwer. Klik op onderstaande link om het weerbericht te zien. Meer weer in Warder

Sponsoren

Sponsor ons!


Uw bedrijfsnaam of -logo hier?

Wordt sponsor!

Klik hier.

Adres & Route

Zwembad Warder
IJsselmeerdijk 6A
1473 PP WARDER

» Plan uw route

Zwembad Warder: 100 jaar oud maar nog steeds springlevend!

Tekst: Tom Breed.


Een prachtig zwembad op een geweldig mooi bijgehouden locatie aan de dijk van het Markermeer, en dat al 100 jaar! Dit jubileum is in 2013 uitbundig gevierd met verschillende activiteiten. Zoals het het uitbrengen van een jubileumboek dat tijdens de daarvoor georganiseerde receptie op 16 februari 2013, aan de loco-burgemeester van de gemeente Zeevang werd overhandigd.


Jubileumboek overhandigd aan loco-burgemeester


Later in het jaar is er ook een open dag voor de kinderen en hun ouders georganiseerd. Natuurlijk niet in februari want dan vriezen de oren van je hoofd.


Deze kinderdag werd vastgesteld op 16 juni 2013, omdat dan het weer toch aanzienlijk beter zou zijn en geschikt om een feestje voor de kinderen tot 16 jaar te organiseren. Voorafgaand aan deze dag werd op 15 juni voor de vrijwilligers een avond met BBQ georganiseerd.


BBQ


Voor de barbecue werd (gelukkig) een partytent op het zwembadterrein neergezet, waarin de vrijwilligers en hun partners een gezellige avond met muziek, dansen, eten en drinken konden genieten. Die tent was echt wel nodig want er stak een heftige storm op en de temperatuur bleef steken op zo'n 10 a 12 graden. Een abnormaal lage temperatuur voor de tijd van het jaar, helaas was het hele voorjaar qua temperatuur al ver onder de maat, later in de zomer is dit gelukkig weer goedgemaakt.


Lekker smikkelen en smullen!


Af en toe leek het tijdens de barbecue wel of de hele tent de lucht in zou gaan, waarbij voorzitter Harry Arzoni de opmerking maakte, dat als dat zou gebeuren, de tent met vloer en al de lucht in zou gaan, waarbij dan in ieder geval het eten en drinken met ons mee zou vliegen en we dus niets te kort zouden komen. Gelukkig bleef die vliegpartij ons bespaard en werd het toch nog een bijzonder gezellige avond. De foto's die daarvan zijn gemaakt kunnen dat bevestigen.


Proost!


Op naar de kinderdag de volgende dag, 16 juni 2013, waarbij iedereen hoopte op betere omstandigheden. Door Ed Jonker en Kajo Eggers waren plannen gemaakt om de benodigde speelattributen, oorspronkelijk op 15 juni in de avond voorafgaand aan de kinderdag al op het zwembadterrein neer te zetten. Helaas speelden de weergoden niet mee, want door de vliegende noorderstorm en een maximale temperatuur van ca 10 graden, zouden alle spullen wegwaaien op dat moment. Besloten is om de volgende dag in de ochtend wat vroeger aan de slag te gaan om alles neer te zetten. De prognoses waren zodanig, minder wind en meer zon, dat het dan verantwoord zou zijn. Dit bleek uiteindelijk dan ookhet geval.


De dag zou om 11:00 uur voor de kinderen geopend zijn en tot ca 15:00 uur duren. Er was inderdaad minder wind, maar toch nog stevig en de temperatuur bleef zeker tot ca. 12:00 uur behoorlijk laag. Daarnaast was het ook nog eens een keer Vaderdag, dus wat zou de opkomst zijn met deze bijzondere omstandigheden, was ongewis. Dat bleek uiteindelijk allemaal heel erg mee te vallen, de vaders werden natuurlijk niet vergeten, en de kinderen bleken volop te komen en te genieten van alle spellen die op het zwembadterrein waren geÏnstalleerd.


Tim, de opvolger van Wilhelm Tell


Een opsomming van alle zaken waarmee de kinderen zich konden vermaken of verpozen, levert het volgende overzicht op:


 1. Buikglijbaan
 2. Limbodansen
 3. Touwtrekbaan
 4. Voetbalboarding
 5. Klepelhangen
 6. Stokkenvanger
 7. Doelschietbord
 8. Draailadder
 9. Zeilvereniging
 10. Brandweer
 11. Luchtkussen
 12. Waterballon-spel
 13. Grabbelton
 14. Bibberspiraal
 15. Vier op een rij
 16. Kikkerslaan
 17. Kip op stok werpen
 18. Kruiwagenrace
 19. Boog schieten
 20. Reddingsbrigade
 21. Friet kraam

Op het zwembad waren 28 vrijwilligers aanwezig, duidelijk herkenbaar aan hun oranje vestjes, om toezicht te houden en de spelende kinderen te begeleiden. Een groot aantal van hen was er al heel vroeg voor de opbouw van het feestterrein. Onder de vrijwilligers waren ook 4 EHBO-ers die gelukkig een heel rustige dag hebben gehad.


Vrijwilligers assisteren de kinderen


De eerste jonge gasten druppelden om 11 uur binnen en 's middags werd het met het mooiere weer toch nog behoorlijk druk. Na 12 uur werd de wind minder en de zon scheen volop, zodat de temperatuur uiteindelijk de 18 graden bereikte.


Het werd een heel mooie middag. Er werd intens genoten van alle attracties waarbij de brandweer met een aantal oefeningen en spelletjes aanwezig was, er gericht met de brandspuit gewerkt moest worden, waarbij de kinderen vaak werden geholpen en bijgestaan door onze brandweermannen. DJ Mallekootte zorgde gedurende de gehele dag voor stimulerende muziek en kreeg daar veel waardering voor.


DJ Mallekootte


De brandweer was volop in de belangstelling en kreeg veel gasten die als spuitgast met de door hen opgestelde spelletjes wilden meedoen. Ook werd in de loop van de dag door hen de buikglijbaan nat gehouden waardoor er nog spectaculairder van werd genoten. Ook traden zij met inzet van een noodaggregaat op als redder in de nood, omdat er een te groot aantal stroom vragende voorzieningen was aangesloten op het elektriciteitsnet van het Zwembad, wat dit op een gegeven moment niet meer trok met als gevolg dat de stroom uitviel. De brandweer aggregaat heeft voldoende extra capaciteit kunnen leveren, waardoor dit probleem werd opgelost.


Kleine spuitgasten bijgestaan door ervaren


Op het terrein werd een limonadekoe opgesteld, waar de kinderen via de uier een heerlijk glaasje limonade konden tappen.


Bij toegang kregen de kinderen een kaart waarmee ze een aantal traktaties konden scoren. Snoep, een flesje fris, een ijsje en een portie patat met mayo of andere saus. Hier werd gretig gebruik van gemaakt.


Genieten van een patatje


Bij telling achteraf van het aantal genuttigde consumpties via deze kinderkaart kan worden vastgesteld dat er een kleine 300 kinderen op deze feestdag hebben meegedaan aan de opgestelde spelletjes en de 'gratis' beschikbaar gestelde traktaties.


Uit Schardam was er een zeilvereniging met een complete zeilboot die zodanig was opgesteld dat ieder kind daarin kon plaats nemen en uitleg kon krijgen over de ins en outs van het zeilen. De reddingsbrigade nam deel met twee reddingsboten, die gedurende de dag met passagiers een groot aantal afvaarten maakten, om het gevoel te delen van de power van deze reddingsboten.


De reddingsbrigade krijgt een dikke voldoende


Om 15:30 uur werd deze geslaagde kinderdag afgesloten. Zwembad voorzitter Harry Arzoni had een fotograaf gevraagd een impressie van deze dag vast te leggen. Er zijn hele mooie foto's bij, klik hier om terug te keren naar de overzichtspagina met deze en alle andere foto's van het jubileum.


Het blijkt dat na een te koud voorjaar en een koude stormachtige start van de zomer het jaar 2013 voor het zwembad toch nog een positieve wending heeft gekregen met geweldig mooie en zonnige dagen.


Iedereen is van harte welkom om ook in de toekomst van deze prachtige locatie en daarop aanwezige voorzieningen gebruik te komen maken. Het seizoen loopt elk jaar van 15 mei tot en met 15 september.


Voor de prijs hoeft u het niet te laten, een overzicht van prijzen van dagkaarten en abonnementen vindt u op de pagina Lid Worden.